sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ympäristötaide

Ympäristötaide on taiteen historian huomioiden tuore suuntaus, jota on määritelty ja luokiteltu erilailla.

Itse miellän ympäristötaiteen parhaimmillaan yksinkertaisiksi teoiksi tai projekteiksi luonnossa. Eli luonnossa liikkuessa voi inspiroitua jostain paikasta tai siellä olevista materiaaleista ja niistä tehdä jotain pientä luovaa ja yllätyksellistä.

Googleen voi iskeä hakusanoiksi kuvahakuun esimerkiksi: ympäristötaide, environmental art tai Andy Goldsworthy, niin näkee erilaisia ja komeita esimerkkejä.

Ohessa on kuvasarjana lähtötilanne ja lopputulos yhdestä metsäprojektista, jonka kaverin kanssa tein. Aluksi löytyi hauska pyöreä kivi, jonka vieressä oli hiljattain kaatunut puu. Kaatuneesta puusta otimme havuja ja peitimme kiven niillä yrittäen tavoitella karhumaista olemusta (vaikka mielleyhtymä kilpikonnaan on kyllä vahvempi värin vuoksi). Lopussa on vielä kuva kauempaa, jolloin hahmo häviää metsään. Ehkä siihen joku törmäsi, tai ehkä ei, ennen kuin on tuuli tai sade sen "purkanut".


Seuraavassa on muutama esimerkki, jossa olen muuttanut tai korostanut joitain luonnon muovaamia asioita, eli ensimmäisessä kaislojen kulkua tai toisessa pyörrettä.


















Kahdessa seuraavassa kuvassa näkyy jo selvästi ihmisen käden jälki.














Viimeisissä kuvissa on taas siirrytty rannikolta metsään ja olen tehnyt kävyistä jonkunlaisia muodostelmia enemmän tai vähemmän näkyville paikoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti