sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kirjanmerkit



Mittaa ja leikkaa paperista iso suorakaiteen muotoinen pala, joka tulee olemaan kirjanmerkin pohja. Itse taisin leikata 3,5 cm x 18 cm kokoisen punaisen palan, johon leikkasin toiseen päähän hapsut, joihin punotaan paperiliuskoja. Leikkasin hapsut niin, että jokainen oli 5 mm leveä, eli merkkiin tuli seitsemän hapsua. Leikkasin oransseja ja keltaisia suikaleita niin, että niiden leveys on 5 mm (eli sama kuin hapsujen) ja pituus hieman alle 5 cm. Tämä pituus mahdollistaa sen, että suikaleiden päät voi kääntää pohjapaperin taakse ja liimata kiinni.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy valmiit osat. Toisessa kuvassa näkyy, miten suikale pujotellaan aina joka toisen hapsun yli ja joka toisen hapsun ali. Työnnä suikaleet kiinni ensin paperiin ja sitten toisiinsa, jolloin punoksesta tulee siisti ja tiivis. Kolmannessa kuvassa on tilanne, jossa kaikki suikaleet on pujoteltu työhön. Suikaleita voi laittaa enemmän tai vähemmän ja lopulta pitkiä hapsuja voi leikata lyhyemmiksi, jos haluaa. Neljännessä kuvassa suikaleiden päät on taitettu punaisen paperin taakse ja liimattu kiinni. Viidennessä kuvassa on tilanne, että punainen paperi punottuine suikaleineen on liimattu oranssiin pohjaan, jotta työ saa hieman lisäväriä ja nyt lisäliimauksen myötä pysyy paremmin kasassa ja näyttää siistiltä myös takaa.



Toisessa kuvasarjassa näkyy hieman erilaisia kirjanmerkkejä lisää. Ensimmäisessä kuvan merkissä on käytetty samaa tekniikka, kuin ensimmäisessä ohjeessa, mutta nyt paperi on 4,5 cm leveä, jolloin tulikin yhdeksän hapsua ja nyt myös niiden päät on käännetty taakse ja liimattu, niin hapsuja ei jäänyt lainkaan näkyviin. Loput esimerkit näyttävät, miten voi hyödyntää valmiita tarroja, piirtää jonkun kirjoista tutun hahmon tai jotain lukijalle tärkeään harrastukseen liittyvää. Koristeluun suhteen voi toimia aivan mielensä mukaan, voi piirtää, käyttää tarroja, liimata valmiita kuvia, kirjoittaa tekstejä tai leikata papereihin erilaisia reunoja tai muotoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti