lauantai 12. huhtikuuta 2014

FIMO-MUOVAILU


Oheiset kokeilut ja esimerkit soveltuvat varmasti kaikenlaiseen muovailuvahaan, mutta itse olen käyttänyt FIMO-merkkistä vahaa. Se mikä tästä vahasta tekee erikoista on se, että vaha kovettuu tavallisessa uunissa.

Ohessa vaiheittain kuvattu pienen pupuhahmon muotoutuminen.
Toinen esimerkki on tulkintani pingviinistä.
Alussa vaha on hieman kovaa, mutta pehmenee nopeasti pyöritellessä. Ensin on helppoa ottaa pieniä palloja käsittelyyn, josta sitten muovaa tarvittaessa pintoja tai ruumiinosia hahmolle. Itselläni ei kotosalla ollut muovailuvälineitä, joten apuna toimivat taustalla näkyvät cocktail-tikut. Viimeisessä pingviinikuvassa näkyy myös koruneula, jonka työnsin hahmoon, johon se kovettui uunissa ja nyt pingviinin saa vaikka avaimenperään keikkumaan.

Seuraava on hieman edellisiä isompi muovaus.

Edellisessä yritti jälijitellä alkuperäisiä Minions-hahmoja, niin lopputulos jäi hieman epätarkaksi, kun vertaa alkuperäisiin. Hauskinta onkin ehkä muovailla vain erilaisia pikkuolentoja, joiden kanssa yksityiskohdat eivät ole niin tarkkoja ja mielikuvitus täydentää loput.

Ohessa vielä kokoelma erilaisia hahmoja.















Pari huomiota:
-Voimakkaimmat värit, kuten musta ja punainen, värjäävät sormia paljon, joten sitä pitää varoa muita värejä käsitellessä tai pestä paljon käsiä välillä.
-Valkoinen on niin herkkä väri, että siihen tulee pintaan "nukkaa", vaikka olisikin puhtaat kädet.
-Ohjeissa on kaksi eri lämpötilaa uunille (paketissa 130 ja ohjeissa 110). Itse toimin varmanpäälle, lämmitin uunin 100 asteeseen ja annoin hahmojen olla noin 30 minuuttia, jolloin kovettuminen ainakin onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti